Вентилаторни конвектори

Конвектори за канален монтаж
Предназначени са помещения където се налага организиране и разпределение на въздушните потоци равномерно на площа. Възможно е и добавянето на пресен въздух било директно, било от общ блок за системата.
Подови вентилаторни конвектори
Този тип конвектори се срещат най-често в практиката. Служат за отопление и охлаждане на битови помещения, офиси и др. Благодарение на ергономичния външен корпус се включват с лекота в изискан интериор.
Вентилаторни конвектори за скрит подов монтаж ("вкопаване")
Този тип са сравнително рядко използвани заради особеното им предназначение ( монтаж пред остъклени стени , вкопани в пода). Имат сравнително висока цена и имат сравнително малки отоплителни и охладителни мощности поради ограничената конструктивна дълбочина на монтаж и ниските обороти и дебит на вентилатора.
Вентилаторни конвектори за високостенен монтаж
Конвекторите за високостенен монтаж се използват за отопление и охлаждане предимно на офисни помещения, особено там където е необходимо да се пести място.
Вентилаторни конвектори за скрит монтаж
Популярноста на тези конвектори се дължи на това , че те се монтират скрито в окачен таван или друг стенен архитектурен елемент. За окото на наблюдателя остава единствено вентилационни решетки на смукателната и нагнетателната зона.Най често те се срещат в хотелските стаи, където се монтират в понижението на тавана в антрето. Ниската им цена също ги прави популярни в случаите когато се климатизират големи сгради с множество помещения.
Вентилаторни конвектори тип "четирипътна касета"
Това са вентилаторните конвектори предлагащи най голям комфорт на климатизация и естетичен външен вид. Монтират се окачен таван, като геометричните им размери са съобразени за модулни стандартни тавани- 600/600мм или 1200/600.
Вентилаторни конвектори луксозни тънки за стенен монтаж
PS-FSE са уреди за отопление с красив външен иновативен вид за помещения с повишени изисквания към обзавеждането. Предназначени за работа с термопомпени чилъри, котли и други генератори на гореща вода за отопление.
ПАРТНЬОРИ
REMAK
Fisair - Air Humidity Control
hidew
HITEMA -Италия
PanelCHOK
Reventon
ESTA
PST Clima Srl
CVS Air